Mere Maputo – sidste indlæg før … SAFARI!

19aug10

Vi har vandret mere. Og besøgt et par museer og flere markeder. Når man går i gaderne bliver man konstant opholdt at mozambiquere, der vil prakke én alt muligt skrammel på. Special price for you, adaptere, læderbælter, giraffer i træ, næsehorn i træ, malerier, mobiltelefoner, RayBan-kopier og derudaf. Alle disse gadesælgere indgår i statistikken i gruppen af de 90 % mozambiquere, der er arbejdsløse. Så deres skide trægiraffer er faktisk deres levebrød. Eller i nogles tilfælde deres ristede cashewnødder, som de sidder og afskaller nød for nød – og tager 2 kr for en lille pose.
Markederne er spændende, men det giver en underlig smag i munden at rende rundt med sit kamera (= to års løn) og tage billeder. Nej hvor er du fattig, hvor spææændende knips-knips. Hjem til fotoalbummet (eller bloggen). Hejhej nu tager vi på fransk, nej italiensk, nej sushi-restaurant. Men what to do andet end at tippe generøst og købe en trægiraf.

På naturhistorisk museum. En Jumanji-opstilling (filmen med Robin Williams). Mange af dyrene manglede en tot pels hist og her, og nogle var bare lavet af papmache eller ler.

Damer i boligblok

På Mercado Centrale. Bygningen er en af de ældste bygninger i Maputo, opført mellem 1901-1903 og er et eksempel på den arkitektur portugiserne tog med sig fra Europa

En hjertemusling (?) som kunne købes på markedet

Farverige og fotogene frugter på markedet

Mand med en rulle pap

Mur i Maputo

Reklamer


One Response to “Mere Maputo – sidste indlæg før … SAFARI!”

  1. Damn, hvor er “Mand med en rulle pap” sej.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: