En sjov viral reklame (om mig, hehe)

14mar10

Forleden afholdt jeg en lektion om viral markedsføring. Jeg viste de studerende et par virale reklamer, her iblandt “Hjälten“, en reklame for Sveriges Radiotjänst for licensbetaling. Reklamen vakte spredt klukken på holdet. Vil lige dele den med jer. Jeg synes selv den er ret sjov – og har, hehe, mig i hovedrollen (klik på billedet).

Filmen fra november 2009 slog alle rekorder 14 mio. unikke besøgende over otte uger, så chancen for I allerede kender filmen er stor. Bag filmen står de svenske virale specialister fra bureauet DraftFCB.

DR Licens har også tradition for at være opfindsomme i leveringen af licensbudskabet. Se bl.a. reklamefilmen”Telefon” fra 2005 af det hedengangne bureau Propaganda McCann (som har været lidet heldige at have mig siddende i receptionen en gang for fem års tid siden). Natacha Arthy har instrueret.

Senest kørte DR i august 2009 en kampagne af bureauet & Co, hvor bl.a. disse film blev vist. Denne kampagne er dog langt fra nær så vellykket som både DR’s tidligere kampagner eller den svenske.

Den svenske film er vellykket på så mange niveauer.

– Den strategiske prioritering af budgettet har flasket sig op-ti-malt for denne film. Dyr og imponerende produktion, men så godt som en ikke-eksisterende medieudgift. Det virale aspekt har vist sine styrker her.
– Rent æstetisk er den en nydelse. Filmen er flot, og den er godt skruet sammen i Hollywoods storfilmssprog.
– Effekten af at se sig selv på skærmen som fiktionens omdrejningspunkt er enorm. Altså høj grad af brugerinvolvering og -ejerskab.

MEN HUSK: Viral marketing behøver ikke at underholde (artikel skrevet af en mine gamle bekendte Agnete Sylvest og hendes specialemakker Louise Elver)

Reklamer


No Responses Yet to “En sjov viral reklame (om mig, hehe)”

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: