BLOG: Correspondence deserving a wider audience

12mar10

Er lige stødt på en relativt ny blog, som jeg synes fortjener lidt opmærksomhed.

Letters of note – correspondence deserving a wider audience.

Konceptet er ganske enkelt. Gamle breve, noter, postkort, telegrammer og andre analoge korrespondancer enten fra eller til bemærkelsesværdige personligheder affotograferes eller scannes og offentliggøres i deres oprindelige form på nævnte blog. Transkriptioner af de ofte ulæselige, ofte håndskrevne noter finder man nederst i hvert indlæg.

Blandt bloggens mange kuriosa er David Bowies svar på sit første amerikanske fanbrev, 14-årige Slashs svar på sin ex-kærestes brev, hvori hun beskylder ham for at tale for meget om sin guitar, er blandt de korrespondancer, som er tilgængelige på bloggen. Også korrespondancer forfattet af Philip K. Dick og Hunter S. Thompson kan opstøves.

Matt Stones svar til MPAA

En af mine favoritter er Matt Stones svar til MPAA (Motion Picture Association of America – de (x-)rater bl.a. film). Matt Stone og Trey Parker er skaberne af South Park.

Forud for premieren på filmen South Park: Bigger, Longer & Uncut forsøgte MPAA at få Stone og Parker til at sløjfe nogle af de groveste jokes. Stones svar til MPAA afsluttes med et hylende morsomt “P.S. This is my favorite memo ever.”

En anden nævneværdigt indlæg er Mick Jaggers brev til Andy Warhol, hvor han tillidsfuldt overlader coverdesign af Rolling Stones’ nye album til Warhol. Læg venligst mærke til det sproglige overskud i Jaggers brev.

Jaggers brev til Warhol

Reklamer


One Response to “BLOG: Correspondence deserving a wider audience”

  1. 1 mathias

    Sejt, tak for tippet 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: