En tilføjelse til læselystne The Wire-fans

26feb10

… og andre med tvivlsomme akademiske interesser.

Jeg stødte også på onlinetidsskriftet Darkmatter, som i deres Issue 4 har tematiseret The Wire. Jeg har ikke læst alle artikler, men det ser ganske lovende ud. Bl.a. artiklen “The Subversion of Heteronormative Assumptions in HBO’s The Wire” illustrerer fint, hvordan The Wire bryder med et heteronormativt kønsrollemønster. Kima, Omar og Rawls (ja, Rawls og så siger jeg ikke mere) er alle eksempler på The Wires liberale fremstilling af køn.

I en eller anden forstand synes jeg også, man kan sige, at Bubbles dekonstruerer det konventionelle køn. I hans verden, junkiens verden, eksisterer seksualdriften ikke. En stofmisbrugers drifter, lyster og tanker går i retning af det næste fix. Bubbles’ og hans narkomakker Johnnys relation er da også baseret på at skaffe sig adgang til stoffer og ikke på fx at glo på damer. Deres klimaks er ikke af seksuel karakter, men er deres high. Fixet udfører de med rituel nøjagtighed og med samme intimitet som et samleje. De er loyale over for hinanden og følger hinanden i tykt og tyndt. Deres makkerskab er junkiens aseksuelle svar på et parforhold.

Andre artikler (14 + editorial) i Darkmatters nummer om The Wire har titler som:

– The Life and Times of Fuzzy Dunlop: Herc and the Modern Urban Crime Environment
– A man’s gotta have a code: Identity, Racial Codes and HBO’s The Wire
– Common Ground: The Political Economy of The Wire

De andre fire andre numre i Darkmatters fem udgivelser lange cv er: Pirates and Piracy (det seneste), Postcolonial Sexuality (en sikker vinder), Race/Matter, Celebrity Big Brother Issue.

Reklamer


5 Responses to “En tilføjelse til læselystne The Wire-fans”

 1. 1 René

  Rawls? Damn, nu er det jo nærmest snart ikke sjovt at følge med her længere 🙂 Vi er kun fem afsnit inde i sæson to, og afhængigheden er allerede ret voldsom. Men det der er jo en cliffhanger, der er bedre end serien selv kan klare. Rawls?

  • Ja, ok sorry. Jeg overvejede ellers nøje, men valgte inkludere ham alligevel. Men jeg kan jo ikke sige hvorfor. Eller ej, det er bare en lille fin detalje i hans figur. Ikke så meget andet. Og nu har jeg allerede sagt for meget igen. Jeg stopper – ikke flere spoilers. Lover.

  • men ellers i øvrigt glad for at høre at i er wired. Det er stærkt vanedannende!

   • 4 René

    Og jeg er i øvrigt meget glad for at se, at du har pimpet din blog lidt. Den er blevet superlex! Det er også vanedannende.

   • Mange tak, René!

    (din kommentar var lige røget i spambakken, mærkeligt)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: