Mere The Wire – besættelsen er på sit højeste

23feb10

For det første. Hvem er den ultimative karakter i The Wire? Omar Little er klart den mest oplagte. Han er så outstanding, black gay gangster with a code, så bliver det ikke mere over the top i en serie, der har realisme som sin primære drivkraft. Men som Jason Kottke skriver her, så får man alligevel aldrig nok af Omar. Streethustleren Bubbles er også et godt bud, men igen en karakter, som (tiltrængt) afviger seriens dominerende realisme og kynisme, da den stakkels godhjertede Bubbles tilføjer et ganske lillebitte skær af sentimental medmenneskelighed. Men ved gud om ikke også Bunk Moreland (“happy now, bitch”) vinder også ved nærmere bekendtskab ligesom også, hans knastørre bemærkninger som  er guld værd. Et klip: The Bunk’s cologne.

Til gengæld er både Cutty og Herc irriterende som bare.. Herc – magen til dumhed. Og Cutty er jo god nok, men han er bare for frelst – indtil videre, er jo kun noget til første afsnit i 5. sæson.

For det andet. Nu har jeg efterhånden fået læst mig gennem alle Jason Kottkes 75 blogindlæg tagget med The Wire, og jeg har opdaget, at den akademiske verden også har taget The Wire til sig. Det undrer mig nu ikke, da serien har vundet kritikernes hjerter i langt højere grad end seernes.

Jason Mittell, professor i Media Studies ved Middle, som jeg ved tidligere lejlighed har e-mail-korresponderet med om en artikel han har skrevet om The Simpsons, udbød et i foråret 2009 et kursus på Middlebury College med titlen ‘Watching The Wire’. Læs mere på kursusbloggen, som ser rigtig spændende ud. (I øvrigt er det en spændende undervisningsform, hvor Mittell lader meget af undervisningstiden gå med at se afsnit fra serien, og de studerende deltager aktivt ved at byde ind med kommentarer eller blogindlæg på kursusbloggen.)

Et andet kursus blev udbudt på Berkeley og hedder What’s So Great About The Wire, og har en litterær vinkel på serien, hvor Mittells kursus undersøger The Wire som tv-drama. Her bliver The Wire læst komparativt med bl.a. Dickens, græsk tragedie mm.

Reklamer


No Responses Yet to “Mere The Wire – besættelsen er på sit højeste”

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: