En indietøs goes jazz – eller prøver på det

15feb10

World Saxophone Quartet og M'Boom på BirdlandSå så man lige mig til VinterJazzStubnitz sidste weekend. Hvem havde troet det skulle ske? Og i New York på Birdland til koncert med World (intet mindre) Saxophone Quartet og M’Boom. Legender ifølge min specialiserede ledsager. En ny verden har åbenbaret sig for mig efter jeg begyndte at arbejde for ILK, et lille københavnsk independent jazzlabel. Det er et nyt univers, hvor reglerne er nogle ganske andre end dem, jeg er vant til fra velassorterede indierockkoncerter i København.

Da jeg første gang var til koncert på Husets Teater på Halmtorvet blev jeg overrasket over, hvordan koncertkulturen er. Man sidder ned. Ikke noget med at spille fandango og spankulere rundt under koncerten. Man snakker heller ikke. Og man drikker sig heller ikke i hegnet (måske bagefter, det skal jeg ikke kunne sige). På det berømte Birdland endda ved bord med hvid dug, fik serveret en let anretning. Kniv og gaffel, stofserviet og det hele.

Når jeg er til rockkoncert, så står jeg 99 ud af 100 gange altid op, jeg snakker, og nogle gange bliver der vist også råbt. Der bliver også ganske ofte drukket lidt øl. Det skal selvfølgelig tages med et gran salt, og jeg vil da heller ikke lyve, for hvem har ikke været til Sigur Rós og ønsket at de havde en liggestol eller bare en klapstol. Når det er sagt, så er jazz er jo heller ikke bare jazz, ligesom rock heller ikke bare er rock. Mit tidligere indlæg om Woods er netop et eksempel på en rockkoncertform, som placerer publikum i en decideret lytteposition. Nu gør jeg mig bare nogle mindre (vigtige) betragtninger, jeg har gjort mig i mit møde med jazz (skal udtales djaaazzz – kælent). Sikkert meget ensporede betragtninger, og så alligevel er det helt sikkert noget om snakken. Bumbum.

Reklamer


No Responses Yet to “En indietøs goes jazz – eller prøver på det”

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: