Coney Island Baby!

30jan10

En lille tur med subwayen (B, D, F, N eller Q – tag F, det er den flotteste tur) fra Manhattan, helt ude ved endestationen i Brooklyn er halvøen Coney Island med kystlinje til Atlanterhavet. Lou Reed har lavet et album navngivet efter stedet, Annie Hall var vokset på halvøen. I filmen var hendes barndoms hjem placeret lige under Thunderbolt rutsjebanen. Faktisk har jeg også – fejlagtigt that is – gået rundt og troet, at Coney Island var dér, hvor Josh Baskin, BIGs (letbenet komedie fra 1988) 13-årige hovedperson ønsker i en magisk ønskemaskine, at han var ‘stor’ (og næste dag vågner op og er blevet til Tom Hanks, imagine that, scary stuff), men nej, ifølge IMDB det åbenbart Rye Playland upstate New York.

Jeg var forleden ude og afprøve mit nye kamera. Et taknemmeligt sted at indvie sit nye grej, da stedet er usædvanligt fotogent.

Coney Island er et forladt og øde sted. Det interessante er naturligvis kontrasten mellem stedets nuværende tilstand og de spor, som forlystelsespark og strandaktiviteter har sat sig. Som denne plastikpalme. Fantastisk.

Den gamle Cyclone rutsjebane  fra 1927 ligger ligeledes øde hen. Rutsjebanen er sammen med to andre forlystelser – Parachute Jump og Wonder Wheel – udnævnt til officielle NYC-landmarks og er registreret i National Register of Historic Places. Rutsjebanen har dog sidst været i funktion i sommeren 2009, så helt forladt er området ikke. Måske har Coney Island bare vinterblues.

Coney Islands demografi består hovedsageligt af socialt dårligt stillede, men af mange forskellige nationaliteter. Dog er mange af kvarterene på Coney Island domineret af kyrillisk skiltning i butikker osv., da en stor russisktalende enklave holder til i området. I weekenderne kan man se pelsklædte russiske kvinder slikke sol på boardwalken. De ligner noget fra en anden tidsalder.

Coney Islands indbyggere bor som oftest i projects, som man kan se bag Wonder Wheel. Sær forening af forlystelse og fattigdom.

Nathans’s er en af de eneste oprindelige Coney Island virksomheder, som har overlevet butiksdøden på Coney Island. Stedet er berømt for sine hotdogs og huser Fourth of July International Hot Dog Eating Contest, som bliver sendt hvert år på ESPN. Hele 30.000 tilskuere møder op for at bevidne et gyldent øjeblik i den distingverede amerikanske kultur LIVE.

Ikke mindre end 59 hotdogs har de to verdensrekordindehavere (“yes, it’s a tie!”) formået at spise (eller inhalere) på ti minutter, ja ti som i et-nul som i 600 sekunder. Det er det rene og skære galimatias.

Der findes sågar flere forskellige teknikker. Den seneste radikale udvikling: Del pølsen over i to, spis en halvdel i hver side af munden, spis derefter brødet. Det er, så vidt jeg har forstået, lige så banebrydende for hotdog-konkurrencen som The Fosbury Flop var for højdespring.

Reklamer


2 Responses to “Coney Island Baby!”

  1. 1 Martin Steiner

    Hej Louise

    Jeg var også helt overbevist om, at scenen fra Big ofregik på Coney Island, mne der kan man bare se. CI er nok også en af de få steder, der øjeblikketligt hiver en barbershop-sang frem fra min underbevidsthed; nemlig “Goodbye, My Coney Island Baby”, uden at jeg helt ved, hvor jeg kender den fra. Måske Simpsons barbershop-afsnittet – Det med The B-Sharps.

  2. 2 kryddersild

    jeg tror det er en barbershop-klassiker… Godt at høre, at jeg ikke er den eneste, der altid har troet at Big fandt sted på CI.
    (og tak for min allerførste kommentar – hvis man ikke tæller den fra Mr. WordPress med).


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: