Woods i Monkey Town

25jan10

Det var min første gang på Monkey Town (og sidste, for spillestedet lukkes ned om en uges tid). Baglokalet gjorde det ud for koncertsalen. Woods (Family Creeps) stod i midten af rummet omgivet af sofaer og stole, hvor der var plads til ca. 40-45 henslængte lyttere med hvilepuls. Fed måde at gå til koncert på. Altså at henslænge sig (godt nok i en sofa, der lugtede en lillebitte smule af armsved).

Woods er et af de pænt syrede bands (psyck rock, neo folk, whatever) fra forjættede Brooklyn. Et rigtigt godt band. Der er en foruroligende, næsten incestuøs fornemmelse over deres lyd, som er ret interessant. Lyden kan man vel sagtens kategorisere som lo fi. Forsanger Jeremy Earl bruger en gammeldags mikrofon til at distorte sin vokal og give lyden en underlig fraværende og på samme tid nærværende feel, og G. Lucas Crane spiller på (øh) gamle obskure kassettebånd, som han lader interferere med musikken — Under tiden spiller Woods under jam band alteregoet Woods Family Creeps, hvorunder de syrer helt og aldeles ud i det uendelige (yeah). Jeg var så heldig at fange sådan en koncert på venuen Monkey Town i Williamsburg.
Koncerten bestod af 8-10 lange lange numre. Sjældent hørte man Jeremy Earls vokal, men mest tre fire guitarinstrumenter i samklang. Sejt og smukt. En intens og hypnotiserende koncert, som når Brian Jones Town Massacre er bedst.

Jeg stødte på Woods i 2008, da de varmede op for Dirty Projectors i Musichall of Williamsburg. Woods var det første af to opvarmningsbands, og der var stort set ikke et øje under deres ellers glimrende koncert. Dirty Projectors var ganske forfærdelige skulle jeg hilse og sige. Sådan lidt for meget vi-er-hvid-middelklasse-og-embracer-hele-verden-OGSÅ-afrika.

Woods’ MySpace:
http://www.myspace.com/woodsfamilyband

Reklamer


One Response to “Woods i Monkey Town”


  1. 1 En indietøs goes jazz – eller prøver på det « På med vanten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: